Tradiții și obiceiuri populare

din perioada premergătoare a sărbătorilor de iarnă:

Sfântul Andrei și Sfântul Nicolae

Asociația „Familia Tradițională” organizează astăzi, 05 decembrie 2016, de la ora 18:00, la Colegiul Sfântul Nicolae Iași, în sala Juventus, întâlnirea de suflet Tradiții și obiceiuri populare din perioada premergătoare a sărbătorilor de iarnă - Sfântul Andrei și Sfântul Nicolae susținută de doamna Angela Paveliuc Olariu, doctor în etnografie.

Evenimentul face parte din suita de activități organizate în cadrul proiectului Dor de Tradiție care a debutat la 1 iulie 2016 și se va desfășura pe parcursul unui an calendaristic.

Scopul acestei întâlniri de suflet este de a readuce în fața publicului ieșean elemente de identitate națională sintetizate în tradițiile și obiceiurile pe care poporul nostru le-a păstrat și le-a evocat datorită fidelității față de datina străbunilor, dar și față de evlavia pentru cei doi sfinți care preced și vestesc nașterea Domnului: Sfântul Andrei, apostolul și ocrotitorul românilor și Sfântul Nicoale, milostivul arhiereu aducător de daruri. 

Participarea este liberă și ceaiul oferit de gazde.

Proiectul „Dor de tradiție” beneficiază de o finanțare nerambursabilă în valoare de  62223 lei din partea Primăriei Municipiului Iași. Mai multe informații despre desfășurarea proiectului puteți găsi pe www.familiatraditionala.ro sau www.facebook.com/AsociatiaFamiliaTraditionala.