Asociația Familia Tradițională Iași și Asociația Ciurbeștenii Iași organizează între 16-18 ianuarie 2017, în cadrul proiectului „Dor de tradiție”, a doua etapă a atelierului de cusut tradițional care va avea loc la Colegiul Sfăntul Nicolae din Iași, în sala Festivă.

La acest atelier vor participa 25 de  tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani și se va desfășura pe durata a trei ședințe în care doi meșteri populari îi vor iniția pe participanți în arta cusutului tradițional și le va dezvălui semnificația diferitelor motive tradiționale care se regăsesc în straiele populare.

Atelierul de cusut din 16-18 ianuarie se va desfășura în fiecare seară de la ora 18 la ora 20 și va fi susținut de doamnele Eugenia Stan și Silvia Bură. Participanții vor identifica trăsăturile costumului popular ieșean, vor învața felurite semne cusute și vor coase ei înșiși țișlaifăre și grimele.

Participarea este gratuită, iar cei interesați se pot înscrie online la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin SMS la numărul 0745 803 545, cu obligația de a menționa numele, prenumele și vârstă. Locurile sunt limitate la 25 participanți.

Atelierul de cusut tradițional este o activitate din cadrul proiectului „Dor de tradiție” care își propune ca până în luna februarie 2017 să inițieze, în total, 45 de tineri în tainele artei populare și să-i ajute în a-și dezvolta valențe reale de meșteri populari. Lucrările realizate de participanți vor fi expuse la Muzeul Unirii în perioada 24 – 25 iunie 2017.

Proiectul „Dor de tradiție” beneficiază de o finanțare nerambursabilă în valoare de  62223 lei din partea Primăriei Municipiului Iași. Mai multe informații despre desfășurarea proiectului puteți găsi pe www.familiatraditionala.ro sau www.facebook.com/AsociatiaFamiliaTraditionala.